Broken Bones viski - Razprodano

Out Of Stock Broken Bones viski

Ko je Borut leta 2012 poklical Boštjana in mu predlagal, da združita moči in naredita slovenski viski, ki se lahko kosa z najboljšimi škotskimi viskiji, je bila pred njima dolga pot izobraževanja, raziskovanja, poskusov in razvoja. Najprej sta se odločila za stil viskija, oblikovala in lastnoročno izdelala kotel, izbrala slad, kvas, velikost in vrsto sodov... Nato je prišlo na vrsto obdobje staranja v različnih kombinacijah slovenskih in ameriških sodov, poskušanja in razvijanja pijače. 13. 7. 2016 sta ob destilaciji viskija poskrbela, da je naša destilarna dobila ime, saj si je Boštjan zlomil nogo, Borut pa nekaj dni za tem nos. Še leto pa je bilo potrebno, da je bil načrt za izdelavo viskija, kot si ga želita popoln!

Broken Bones destilat je bil 13. 7. 2020 star 3 leta in tako postal prvi Broken Bones Single Malt Whisky. Pet let je bilo potrebno, da je bila kombinacija sladu, kvasa in sodov izbrana. Nato pa tri leta skrbnega negovanja, da vam lahko sedaj ponudimo viski z izrazitim, cvetličnim in polnim okusom. 

---

Viski Broken Bones je lahkoten, kompleksen in eleganten enosladni viski z edinstvenim karakterjem povezanim s svojo deželo. Uteleša naravna bogastva Slovenije, zelenega dragulja Evrope. Neskončne gozdove, ki ponujajo značilen hrastov les za izdelavo sodov, čisto vodo iz čudovitih gora in svež zrak.

Broken Bones Whisky je narejen iz najboljših mešanic ječmenovega sladu, kvasovk in vode. Po počasni dvojni destilaciji je skrbno negovan v izbrani kombinaciji sodov iz slovenskega in ameriškega hrasta, ki mu dajejo izrazit, cvetličen in poln okus. Ni hladno filtriran. Brez dodanih barvil.

Prvi Broken Bones Single Malt Whisky je na voljo v le 66 oštevilčenih steklenicah.


Vsebina: 700 ml

Vsebnost alkohola: 46 %


Več o našem viskiju >>Nagrade:


  • 155.00€
  • Brez DDV: 127.05€

Oznake: broken bones whisky