O nas

Broken Bones je majhna družinska destilarna, ki je zrasla iz družinske tradicije proizvodnje piva, vina in žganih pijač.  Naš cilj je razvijati žgane pijače najvišje kakovosti, ki prepričajo in očarajo pivce z močnim, kompleksnim in presenetljivim, pa vendarle nevarno lahkotnim okusom in aromo.

Vsaka Broken Bones žgana pijača v sebi elegantno združuje vrhunsko znanje tradicionalnega izdelovanja in razpoznavni pečat Slovenije. Naši gini dobijo prepoznavni okus iz skrbno izbranih zelišč, od katerih so nekatera nabrana na slovenskem Krasu, viski pa se nekaj časa stara v sodih iz slovenskega hrasta, kar mu daje cvetlično noto.

Dodelan design naše embalaže še dodatno podčrtuje našo željo po drugačnosti in perfekciji.

 

Včasih je potrebno tudi lomiti kosti

Ime Broken Bones je nastalo po spletu okoliščin - julija 2016, ko sta Boštjan in Borut polnila sode s prvim viskijem, sta oba pristala na urgenci. En z zlomljeno nogo, drugi s počeno nosno kostjo. Zloma, ki na srečo nista bila huda, sta botrovala poimenovanju naših žganj in destilarne.

Vsa naša žganja so izdelana v majhnih serijah. Pri izdelavi pozornost namenjamo vsaki podrobnosti, kar odlikuje vsako serijo posebej.

In tako sta tukaj - slovenski viski in gin. Uživajte!

 

Destilarna

Destilarna Broken Bones je na Viču v Ljubljani, kjer potekajo vsi postopki izdelave pijač. Zorjenje viskija poteka na naši lokaciji ter v skladiščih za zorenje sredi naravnega okolja ne prav daleč iz Ljubljane.

 

Ekipa

Kombinacija različnih izkušenja treh so-ustanovitleljev – Borut filozofija, Boštjan računalništvo in Polona marketing – je razlog za razvoj prefinjenih, presentljivih in pogumnih žganih pijač Broken Bones.

 

Boštjan Marušič

Soustanovitelj, direktor

Diplomirani inženir računalništva in izkušen podjetnik. Ljubitelj različnih vrst alkoholnih pijač, ki se je po poroki dodobra seznanil z obdelovanjem trte in pridelavo vina, ki ima v družini njegove žene bogato tradicijo. Izučil se je za kletarja in pokuševalca. Pred desetletjem je pričel variti pivo in v Angliji pridobil diplomo za njegovo varjenje. Leta 2021 je diplomiral iz destilacije viskija na cenjenem British Institute for Brewing and Distilling.

Z Borutom sta leta 2012 pričela eksperimentirati z alkimijo viskija in gina. Z izkušnjami iz številnih predhodnih uspešnih poslov sta se podala na pot izdelovanja lastnih žganih pijač edinstvenih okusov.

 

Borut Osojnik

Soustanovitelj, glavni destiler

Profesor filozofije z bogatimi poklicnimi izkušnjami tudi na področjih, ki so daleč od njegove osnovne izobrazbe. Ljubitelj viskija od začetka 90-ih let prejšnjega stoletja. Uvažati in prodajati ga je začel skoraj takoj po začetku svobodnega podjetništva po osamosvojitvi Slovenije. Najbolj uveljavljena znamka viskija, ki ga je uvažal, je The Famous Grouse. Vina njegovega deda so na vinskih festivalih prejemala nagrade. Njegov oče, kemik, je destiliral različna sadna žganja, in med drugim izumil več tipov destilacijskih kotlov za različne namene. Prvih skrivnosti umetnosti izdelovanja alkoholnih pijač se je Borut naučil pri njem. Borut je bil tudi del slovenskega gibanja, ki je 90-ih letih oživilo absint.

 

Polona Preskar

Soustanoviteljica, direktorica prodaje in marketing

Polona je končala študij marketinga in večino poslovnega življenja preživela na različnih mednarodnih vodilnih pozicijah v farmacevtski industriji. Skupaj s sestro je podedovala vinograd z več kot stoletno tradicijo. V njem je poleg tradicionalnega načina pridelave vina poskusila še nekaj novosti. Poleg za območje običajnih vrst trt eksperimentira tudi s starimi vrstami slovenskih trt in vinom. Zaključila je tudi tečaj analize okusa in je procesu certificiranja za uradnega pokuševalca vin.


Kje lahko kupite ali pijete naš gin? >>  

Predstavitev podjetja [pdf] >>