Varovanje podatkov


Varovanje osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov ter ponudnik spletne trgovine je družba Broken Bones d.o.o. Ponudnik spletne trgovine se hkrati kot upravljavec osebnih podatkov zavezuje k varovanju, hrambi in obdelavi vseh osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalih predpisov s področja varstva osebnih podatkov.

Registrirani uporabnik lahko kadarkoli pisno javi preko kontaktnega obrazca na tej spletni strani ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljavec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno po elektronski pošti ali na drug dogovorjen način obvestiti uporabnika, ki je to zahteval.

Uporabnik po izbrisu podatkov ne more več koristiti ugodnosti, prav tako ga upravljavec odjavi iz baze registriranih uporabnikov. Uporabnik, ki ne želi prejemati posebnih ponudb in drugih informativnega gradiva iz naslova neposrednega trženja se lahko odjavi od vseh oblik obveščanja.

Vsi osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani, se uporabljajo izključno za namen poslovanja (pošiljanja naročil) in pošiljanje obvestil o novostih, če je uporabnik izrecno izbral to opcijo, v skladu z veljavno zakonodajo in za izvršitev ponudnikovih obveznosti po teh splošnih pogojih.


Podatki, ki jih potrebujemo

Za izvedbo naročila in obveščanje o njegovem statusu od vas potrebujemo naslednje podatke:

 • Ime in priimek
 • Naslov
 • Email naslov
 • Podatke o kreditni ali debetni kartici


Varovanje osebnih podatkov

Vaši podatki se posredujejo v enkriptirani obliki. Podatki o kreditni kartici so shranjeni zgolj v bazi obdelovalca kreditnih kartic v zakodirani obliki v varni bazi. Strežniki so fizično varovani v posebnem strežniškem centru.

Spremljanje načina uporabe naše spletne strani lahko beležimo s pomočjo piškotkov shranjenih v vašem brskalniku. Njihovo hranjenje lahko preprostor preprečite s spremembo nastavitev vašega brskalnika.


Zahteva po spremembi ali izbrisu podatkov

Podatke, ki jih o vas hranimo, lahko preverite s prijavo v vaš uporabniški račun ali tako da nam pišete preko kontaktnega obrazca. 

Preko kontaktnega obrazca ali po navadni pošti lahko kadarkoli tudi zahtevate izbris podatkov iz naše baze.


O piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani se obiskovalcem lahko prilagodi prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, se uporabnika lahko ohrani prijavljenega
  • za prepoznavanje naprav (računalnik, tablica, mobitel), kar omogoča prilagajanje prikaza vsebine napravi
  • za spremljanje obiskanosti, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja…)

  Onemogočenje piškotkov

  Uporabnik odloči ali bo dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke se lahko nadzira in spreminja v spletnem brskalniku.
  Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

  Če želite izbrisati vse piškotke, ki vam jih je nastavila naša spletna stran, kliknite tukaj.


  Naši podatki

  S spletno stranjo upravlja:

  Broken Bones d.o.o.

  Menardova 39

  SI-1000 Ljubljana

  Slovenia