Broken Bones slovenski gin

Broken Bones London Dry Gin


Naš klasični gin je izdelan po postopku London dry gin: vsa zelišča so dodana v postopku destilacije, brez kasnejših dodatkov.


Naša posebnost je gin z dodatkom šipka in lipe, ki sta  skrbno dodana tekočini pred destilacijo. Receptura našega slovenskega gina vključuje brinove in šipkove jagode s Krasa, ki združene s koriandrom, limonino lupino, lipovimi cvetovi, kardamonom in drugimi tradicionalnimi zelišči oblikujejo eteričen brinov ter  prijetno svež citričen gin.
Broken Bones Navy Strength Gin


Broken Bones Navy Strength GinBroken Bones Navy Strength Gin je svež in eteričen brinov gin, ki mu dajeta edinstven značaj preplet tradicionalnega načina izdelave in značilnosti slovenske dežele.


Za osnovo uporabljamo recepturo našega London Dry Gina z večjimi količinami izbranih zelišč. Kot vsi naši gini vsebuje brinove in šipkove jagode s Krasa združene s koriandrom, limonino lupino, kardamomom, sladkim korenom, lipovimi cvetovi in drugimi tradicionalnimi zelišči. Razredčen na 57 % alkohola, je Broken Bones Navy Strength Gin poudarjeno brinov in aromatičen, a še vedno nevarno lahkoten gin.
Broken Bones Ljubljana Dragon Gin


Broken Bones Ljubljana Dragon Gin je svež in eteričen brinov gin, ki mu dajeta edinstven značaj preplet tradicionalnega načina izdelave in značilnosti slovenske dežele.


Za osnovo uporabljamo recepturo našega London Dry Gina, ki vključuje izbrane brinove in šipkove jagode s Krasa, združene s koriandrom, limonino lupino, kardamomom, sladkim korenom, lipovimi cvetovi in drugimi tradicionalnimi zelišči. Broken Bones Ljubljana Dragon Gin ima ognjevit značaj, ki ga ustvari dodani ingver.
Broken Bones Old Tom Gin


Broken Bones Old Tom Gin je svež in eteričen brinov gin, ki mu dajeta edinstven značaj preplet tradicionalnega načina izdelave in značilnosti slovenske dežele.


Za osnovo uporabljamo recepturo našega London Dry Gina, ki vključuje izbrane brinove in šipkove jagode s Krasa, združene s koriandrom, limonino lupino, kardamomom, sladkim korenom, lipovimi cvetovi in drugimi tradicionalnimi zelišči. Po destilaciji ginu dodamo slovenski lipov med, ki mu doda aromatično sladkost.

Ker trdno verjamemo v naravne procese in želimo ohraniti poln okus uporabljenih sestavin, naš gin ni hladno filtriran. Ker to lahko pomeni, da v steklenici nastane usedlina iz medu, steklenico pred uporabo pretresite.Broken Bones Clouds 14,5 %


Alkoholna pijača na osnovi gina Broken Bones Clouds združuje tradicionalen pristop k izdelavi naših pijač z lahkotnostjo novega. Osnovnim desetim Broken Bones zeliščem smo dodali ingver, slovenski lipov med in hibiskus, pijačo razredčili na 14,5 % alkohola in tako dobili nekaj popolnoma drugačnega, presenetljivega.


Broken Bones Clouds 14,5 % je intenziven, svež in aromatičen. S svojimi 14,5 % vol alkohola je nepogrešljiva sestavina vaših poletnih koktajlov.Broken Bones Sloe Gin


Za osnovo uporabljamo recepturo našega London Dry Gina, ki vključuje izbrane brinove in šipkove jagode s Krasa združene s koriandrom, limonino lupino, kardamomom, sladkim korenom, lipovimi cvetovi in drugimi tradicionalnimi zelišči.

Po destilaciji v ginu več mesecev namakamo trnulje in ga rahlo sladkamo, kar oblikuje sadnost in aromatično sladkost Broken Bones Sloe Gina.

Zaznamki okušanja: V vonju marcipan v kombinaciji z aromo zrelih sliv in šipka, ki mu sledi bogat okus po trnuljah z le minimalno dodanim sladkorjem, ki uravnoteži okus. Okus traja zelo dolgo.

Alc.vol.: 33 %Kupi >>  

Recepti >>  


Osnova

Osnova za izdelavo naših ginov je 96-odstotni alkohol iz melase sladkorne pese. Ta tekočina, ki je skoraj povsem brez okusa, predstavlja prazen list, ki mu v 'alkimičnem' procesu dodajamo okuse.


Dodajanje okusov

Naša posebnost je gin z dodatkom šipka in lipovih cvetov. V alkoholno osnovo ju namočimo skupaj z drugimi tradicionalnimi zelišči, brinom, koriandrom, kardamonom, limonino lupino, likviricijo (sladkim korenom), irisom   in angeliko. Zelišča pazljivo nabavljamo pri različnih dobaviteljih, pri čemer dajemo prednost lokalnim proizvajalcem in dobaviteljem, nekatera pa nabiramo tudi sami. Za kar najboljši okus zelišča nežno namočimo v alkohol in jih pred destilacijo odstranimo iz tekočine. Tako so med destilacijo v stiku z mešanico alkoholne in vodne pare, ki se dviga skozi kotel, le najfinejše arome zelišč.

Naša oprema je narejena po naročilu na osnovi naših lastnih inovativnih specifikacij, kar nam omogoča pripravo gina, kakršnega smo želeli.


Mirovanje

Destilat, ki ima dobrih 70 odstotkov alkohola, pustimo več tednov mirovati. To številnim aromam, ki jih destilat vsebuje, omogoči, da se med seboj združijo in ustalijo. Nato v več fazah dodajamo vodo, s čimer postopno dosežemo 45-odstotno alkoholno stopnjo.

Naš gin ni hladno filtriran, kar je jamstvo za njegov bogat in poln okus. Ob dodajanju ledu ali tonika se lahko pojavi rahla motnost, ki pa je povsem naravna.


Kupi >>  

Kje lahko pijete naš gin? >>