Broken Bones razvojni set

Broken Bones razvojni set

Broken Bones enosladni destilat ima edinstven značaj, ki ga dobi zaradi svojstvenega slovenskega vpliva na tradicionalno škotsko izdelavo viskijev.

Skrbno izbrani slad, kvasovke in kombinacija sodov narejenih iz lesa slovenskega hrasta gradna rabljenih sodov iz priznanih ameriških destilarn, narejenih iz lesa belega hrasta, dajejo destilatu prepoznavno poln, cvetlični in sadni okus.

Medtem ko naš destilat dozoreva v sodih, lahko v razvojnem setu okusite čarovnijo razvoja od zaključka destilacije (new make) pa do 6 in 12 mesecev starih destilatov, kjer je vpliv zorenja v sodih vedno bolj opazen.

Sveži destilat - New make

Okusite sveži destilat - new make – neposredno iz našega kotla pred začetkom zorjenja v sodih. Destilat po zaključeni destilaciji vsebuje približno 70% alkohola, vzorček pred vami pa je razredčen na pitnih 46%. V tej fazi je okus precej oster, z izrazito aromo ječmena in zgolj z namigi, da bo sčasoma dozorel v zaokrožen, kompleksen in eleganten viski.

6 mesecev star destilat

Destilat je bil na začetku staran v slovenskih hrastovih sodih, ravnokar pa smo ga prestavili v sode iz ameriškega hrasta. Pri tej starosti je okus še vedno precej oster, vendar bolj zaokrožen kot pri svežem destilatu z delno razvitimi, cvetličnimi in subtilnimi sadnimi notami.

12 mesecev star destilat

Viski potrebuje dolgo časa, da popolnoma dozori. Pri enem letu se destilat končno začne mehčati in kazati svoj potencial s poudarjenimi svežimi in sadnimi aromami. Seveda je še vedno daleč od dokončno oblikovanega viskija, saj bosta potrebni vsaj še dve leti, preden se bo lahko tudi zakonito imenoval viski.

Vsebina: 3x 50 ml

Alc. vol: 46 %Več o našem single maltu >>

  • 39.95€
  • Brez DDV: 32.75€

Oznake: Razvojni set