Broken Bones razvojni set

Broken Bones razvojni set

Trije prijatelji so združili svojo strast do žganih pijač v Broken Bones destilarni v želji narediti slovenski viski, ki bi v sebi elegantno združil vrhunsko znanje tradicionalnega izdelovanja žganih pijač in razpoznavni pečat Slovenije. Edinstven značaj Broken Bones enosladnega destilata je rezultat kombinacije tradicionalne slovenske in škotske izdelave žganj.

Skrbno izbrani slad, kvasovke in kombinacija novih sodov iz slovenskega hrasta gradna in rabljenih ameriških sodov, v katerih destilat negujemo, mu dajejo prepoznavno poln, cvetličen in saden okus.

V tem razvojnem setu lahko v treh korakih okusite čarovnijo zorenja destilata v sodih - od svežega destilata (new make), preko 12 mesecev starega destilata do Broken Bones Single Malt Whiskyja, starega tri leta.


Sveži destilat - New make

Takoj po zaključeni destilaciji sveži destilat vsebuje približno70% alkohola. Vzorček v setu pa je razredčen na pitnih 46%.

V tem trenutku je okus destilata precej oster, z izrazito aromo ječmena, ter zgolj namigi, da bo sčasoma dozorel v zaokrožen, kompleksen in eleganten viski.


12 mesecev star destilat

Destilat je bil na začetku staran v slovenskih hrastovih sodih, nato pa prestavljen v sode v katerih so se pred tem starali najboljši ameriški burboni. 

Okoli enega leta starosti se začne destilat mehčati in kazati svoj potencial s poudarjenimi svežimi, cvetličnimi in sadnimi aromami. 

 

Broken Bones Single Malt Whisky, 3 leta

Naš destilat je po treh letih skrbnega negovanja in zorenja postal Single Malt Whisky.

Broken Bones Single Malt Whisky je lahkoten, kompleksen in eleganten viski s poudarjenimi cvetličnimi in svežimi sadnimi aromami ter edinstvenim značajem.

Vsebina: 3x 50 ml

Alc. vol: 46 %Več o našem single maltu >>

Nagrade:


  • 39.95€
  • Brez DDV: 32.75€

Oznake: Razvojni set