Broken Bones Peated viski

Broken Bones Peated viski

Ko je Borut leta 2012 poklical Boštjana in mu predlagal, da naredita slovenski viski, ki bi se lahko kosal z najboljšimi škotskimi viskiji, je bila pred njima dolga pot raziskovanja, izobraževanja, poskusov in izboljšav. 

Pet let je bilo potrebno, da je bila izbrana kombinacija sladu, kvasa, načina fermentacije, destilacije in sodov. Nato pa tri leta skrbnega negovanja v sodih, da smo vam lahko 13.julija 2020 predstavili naš prvi viski, z izrazitim, cvetličnim in polnim okusom – Broken Bones Single Malt Whisky.

Kot veliki ljubitelji dimljenih viskijev, smo poleg klasičnega viskija načrtovali in razvijali tudi dimljeno verzijo Broken Bones viskija. 

---

Dimljen (šotast) Broken Bones viski je kompleksen, polnega in prijetno dimljenega okusa in arome. Uteleša naravna bogastva Slovenije, zelenega dragulja Evrope. Neskončne gozdove, ki ponujajo značilen hrastov les za izdelavo sodov, čisto vodo iz čudovitih gora in svež zrak.

Broken Bones Peated Single Malt Whisky je narejen iz dimljenega ječmenovega sladu, ki so ga sušili s kurjenjem šote, izbranih kvasovk in vode. Po destilaciji, ki je malce drugačna kot pri izdelavi klasičnega viskija, je skrbno negovan v kombinaciji sodov iz slovenskega hrasta in dvojno rabljenih ameriških sodov, v katerih se je staral tudi dimljeni škotski viski. Ni hladno filtriran. Brez dodanih barvil.

Prva serija Broken Bones Peated Single Malt Whisky-ja je na voljo v ekskluzivni, omejeni količini le 66 oštevilčenih in podpisanih steklenic. Vsak kupec bo poleg originalne steklenice dobil tudi 50 ml vzorček. Vsebina: 700 ml + 50 ml

Vsebnost alkohola: 46 %

Staran 3 letaVeč o našem viskiju >>Nagrade:


  • 155.00€
  • Brez DDV: 127.05€

Oznake: broken bones viski