Broken Bones dimljen razvojni set

Broken Bones dimljen razvojni set


Trije prijatelji so združili svojo strast do žganih pijač v Broken Bones destilarni v želji narediti slovenski viski, ki bi v sebi elegantno združil vrhunsko znanje tradicionalnega izdelovanja žganih pijač in razpoznavni pečat Slovenije.

Edinstven značaj Broken Bones enosladnega destilata je rezultat kombinacije tradicionalne slovenske in škotske izdelave žganj.

Skrbno izbrani slad, s šoto dimljene kvasovke in kombinacija novih sodov iz slovenskega hrasta gradna in rabljenih sodov, v katerih so zoreli najbolj dimljeni Islay viskiji, v katerih destilat negujemo, mu dajejo prepoznavno pol, dimljen okus.

V tem razvojnem setu, lahko v treh korakih okusite čarovnijo zorenja destilata v sodih - od zvežega destilata (new make), preko 12 mesecev starega destilatado BrokenBones Single Malt Peated Whiskyja, starega tri leta.


Sveži destilat - New make

Takoj po zaključeni destilaciji sveži destilat vsebuje približno 70% alkohola, vzorček v setu pa je razredčen na pitnih 46%. Vtem trenutku je okus destilata precej oster, z izrazito aromo ječmena, ter zgolj namigi, da bo sčasoma dozorel v zaokrožen, kompleksen in eleganten viski.


12 mesecev star destilat

Destilat je bil na začetku staran v slovenskih hrastovih sodih, nato pa prestavljen v sode v katerih so se pred tem starali najboljši ameriški burboni.Okoli enega leta starosti se začne destilat mehčati in kazati svoj potencial s poudarjenimi svežimi, cvetličnimi in sadnimi aromami.Broken Bones Peated Single Malt Whisky, 3 leta

Naš dimljen destilat je po treh letih skrbnega negovanja in zorenja postal Single Malt Peated Whisky. Broken Bones Peated Single Malt Whisky je kompleksen in eleganten viski s poudarjenimi dimljenimi, cvetličnimi in svežimi sadnimi aromami ter edinstvenim značajem.


Vsebina: 3x 50 ml

Alc. vol: 46 %
Več o našem single maltu >>

Nagrade:


  • 39.95€
  • Brez DDV: 32.75€

Oznake: Dimljen razvojni set